Plus etes en vous…

De leuze van Jan Daems, de bezieler van de Winterduathlon te Kasterlee. En dit jaar was de HEL van Kasterlee werkelijk eens een hel. Katrien Verbeiren had voor haar eerste deelname aan dit schitterende event geen begeleider om de afsluitende 30km-loop haar te vergezellen. Het is door de extreme omstandigheden, en door het lopen in het donker, de atleten toegestaan zich te laten vergezellen door een begeleider op de fiets. Vooral uit veiligheidsaspect is dit een zeer belangrijke taak.
En ze heeft het er schitterend van afgebracht. Het enige smetje is dat de organisatie het fietsparcours op het einde van de wedstrijd vroegtijdig heeft moeten afsluiten door onderkoeling van de seingevers. Ze kon dus niet de volle 105 km uitrijden, maar het was toch een bijna volledig parcours. Als de organisatie inkort, kan haar dus niets verweten worden, en is ze terecht een Hel-van-Kasterlee-ganger! De atleten, ik denk dat daarin nog een grotere veeg gegeven is.
Al babbelend, maar vooral constant blijven lopend heeft ze het er in de afsluitende run er schitterend vanaf gebracht. In het verleden begeleidde ik nog atleten in de afsluitende 30 km, maar zo vlot als Katrien door de volledige 30 km haar tempo hield, en met het gemak dat ze uitliep, liep niemand. Hierop kan ik alleen maar een dikke chapeau zeggen!!!

~ door rudifrankinouille op 20/12/2009.

Plaats een reactie